Opleidingen

De opleiding OBM Practioner


Wat houdt de opleiding precies in?


Intake & individuele begeleiding


Voordat u start met de opleiding helpen we u om een geschikte praktijkcase voor uw  Prestatieverbeterplan (PVP) te kiezen. De ervaring leert dat een goed gekozen PVP een belangrijk onderdeel is om uw opleiding succesvol af te ronden. Gedurende uw opleiding (na de 2de en 4de bijeenkomst) begeleiden wij u bij uw PVP op locatie.


Doel van de opleiding


Kennismaking met de principes van gedragsanalyse en Organizational Behavior Management (OBM), leren maken van ABC-analyses om oorzaken en gevolgen van huidig gedrag te achterhalen, ontwerpen en uitvoeren van Prestatieverbeterplan (PVP) gebaseerd op eigen werksituatie als (interim-)manager, consultant, trainer of coach.


Wat maakt deze opleiding uniek?


Er zijn een beperkt aantal scholings-mogelijkheden in OBM op het gebied van gedragsanalyse en prestatieverbeterplannen.Bij deze OBM Practitioner wordt er niet alleen ingegaan op het theoretische, klassikale gedeelte, maar vooral op de praktijk. Vandaar dat wij de enige zijn in Nederland welke 2 halve dagen individuele begeleiding bieden op locatie!


Masterclasses


Wij verzorgen ook diverse Masterclasses, onder meer om persoonlijkheidskenmerken te ontdekken en dat op een goede manier in te zetten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van DISCOVER.


DISCOVER is een complete toolkit voor de leiders, de change agents en professionals die nieuwe manieren willen vinden om mensen met elkaar te verbinden en teams in hun kracht te zetten om met lef en focus te bouwen aan de dynamische werkomgevingen van morgen.


De basis van DISCOVER is een gestructureerde taal die de natuurlijke talenten, de drijfveren en het gedrag van mensen, objectief en zonder een direct waarde oordeel beschrijft.


Met de DISCOVER Team canvassen maakt u zichtbaar hoe verschillen en overeenkomsten in individuele talenten, drijfveren en gedrag uiteindelijk de dynamiek binnen een team bepalen. Waar vullen talenten elkaar aan, welke drijfveren delen we en welke communicatie- en gedragsstijlen zijn zichtbaar.


Het geeft inzicht in de onderliggende waardesystemen die u hanteert en die grotendeels uw gedrag bepalen. Daardoor krijgt u ook de mogelijkheid om deze waardesystemen praktisch te benutten.


Daarnaast informeren wij u over andere belangrijke managementtheorieën: over leiderschapsstijlen en de variëteit over de waarheden van leiderschap komen aan bod.


Wat maakt deze website over leiderschap zo uniek?


Er zijn een groot aantal scholingsmogelijkheden op het gebied van technische kunde en kennis. Denk hierbij aan voorraadbeheer, demand- en supply management en integrale fysieke distributie, al deze zijn vrij technisch gericht. Daarnaast zijn er ook opleidingen voor managementtaken maar juist die combinatie van leiderschap ontbreekt. Bij LeiderschapsDNA wordt er niet alleen ingegaan op het instrumentele gedeelte maar vooral op de zingeving.


Het valt op dat managers vaak procesmatig sterk analytisch onderlegd zijn, maar dat ze te weinig ervaring hebben op het gebied van leidinggeven. Er worden soms te grote stappen genomen, waardoor men ineens in aanraking komt met diversiteit en belangen van 'stakeholders' terwijl men hier nog niet tegen opgewassen is.


Deze website over leiderschap is ontwikkeld om juist daarin te voorzien. Niet alleen het aanreiken van handgrepen op gebied van leiderschapsvaardigheden en -stijlen, maar door een slag dieper te gaan, de deelnemer te laten kennis maken met eigen drijfveren en die van anderen: Uw waarheden over leiderschap.

 

 
Webdesign en hosting Freson Producties
De website van LeiderschapsDNA maakt gebruik van cookies voor het anoniem bijhouden van gebruikersstatistieken.
Door gebruik te blijven maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.
 
Sluit lees meer